Живко Тодоров
Моят екип

Качествено обучение

Образование

Инвестициите в образованието са ключът към постигане на високи нива на икономическо развитие в нашия град.

Завършване на процеса по цялостно ремонтиране на сградите на
училища, детски градини и ясли

Завършване на процеса по цялостно ремонтиране на сградите на
училища, детски градини и ясли

През последните 8 години са направени сериозни инвестиции за подобряването на условията в образователната инфраструктура. Ремонтирани са 12 училища, 11 детски градини, 5 ясли и 4 физкултурни салона, на стойност 18 млн. лв. Предстоят да се реновират също и професионалните гимназии.

  • Реконструкция и обезопасяване на дворовете на училища, детски градини и ясли

Създаване на Училище за талантливи деца

Започна обучение на ученици (между 60 и 100) в Академията по компютърни и природо-математически науки. Идеята е да се създаде специално училище за даровити деца. През тази години обученията ще бъдат в залите на Международния младежки център, а целта е от следващата учебна 2020/2021 г. училището да се помещава в сградата на бившето Първо основно училище, към което ще има и общежитие и ще има прием на деца и от други населени места и региони.

Община Стара Загора винаги е подпомагала изявите на талантливи млади математици на международни форуми. С медали от олимпиади по математика в Сингапур, Хонконг и други градове, ученици от Стара Загора неизменно печелят медали и резултатите им ги класират на водещите места, в конкуренция със стотици техни връстници от десетки държави.

Заедно правим нужното, за да задържим младите хора в Стара Загора, като помогнем на усилията им да се чувстват удовлетворени и горди с успехите на своите деца.

  • Подкрепа за иновации в образованието
  • Практически обучения съвместно с бизнеса за професионалните гимназии

© 2021 ГЕРБ Стара Загора. Всички права запазени.